Kiderült: ajándékutalványnak örülünk a legjobban karácsonykor!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Kiderült: ajándékutalványnak örülünk a legjobban karácsonykor!

Feltöltve: 2018-11-28

Változnak a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos elvárások. Amíg korábban megszokott volt, hogy ilyenkor nagyrészt hétköznapi használati tárgyakat, ruhákat, konyhai eszközöket vagy szokásos ünnepi ajándékokat adunk egymásnak, ezeket egyre gyakrabban kiegészítik a különböző élményajándékok.

Az ezzel kapcsolatos mindennapi tapasztalatainkat kutatási adatok is alátámasztják: egy hazai szálloda megbízásából készített országos reprezentatív felmérés adatai alapján sokan szeretnének élményajándékokat, wellnesshez kapcsolódó meglepetést látni a fa alatt.

Minden évben nagy dilemma, hogy vajon minek örülnének szeretteink karácsonyra. Bár a legtöbben továbbra is szokásos ünnepi ajándékokat adnak, kiderült, hogy valódi élményt nyújtó meglepetéssel sokkal nagyobb örömet lehet szerezni. Wellnessélmények szállodában >>

Wellnessélménynek örülnénk legtöbben
Az országos, reprezentatív kutatás eredményei alapján a válaszadók majdnem felének, 43 százaléknak a legnagyobb örömet egy wellnessutalvánnyal lehetne szerezni. Második helyen, 37 százalékkal a belföldi hosszú hétvége áll. A dobogó harmadik a fokára kisebb vagy nagyobb használati tárgyak kerültek (28%), a szokásos ünnepi ajándékoknak (könyv, édesség, virág) pedig a megkérdezettek 23 százaléka örülne.
Álomhétvégék: www.utisugo.hu/alomhetvegek

A válaszadók 20 százaléka rendszeresen, 47 százaléka pedig olykor-olykor ad ajándékként karácsonyra wellnessutalványt. A kutatás azt is vizsgálta, hogy az élményajándékok közül melyek a legnépszerűbbek. Az eredmények alapján a wellness, utazás- és szállodai ajándékutalványok a legnépszerűbbek, a válaszadók 64 százaléka ajándékozna ilyet szívesen. Ezt követik a különböző kulturális programhoz kapcsolódó ajándékutakványok 38 százalékkal, a gasztro- és éttermi ajándékutalványok 35 százalékkal, majd a sporthoz, mozgáshoz kapcsolódó utalványok 21 százalékkal.
Karácsonyi programok, adventi vásárok az országban: www.utisugo.hu/karacsony/